Tego lata zwariujemy na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie się nam pod ręce! Przygotuj się na gorący trend kulinarny, który podbija magazyny kulinarne, programy śniadaniowe, prestiżowe restauracje i rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie. Podsycać atmosferę będzie specjalista w tej dziedzinie, światowy guru fermentacji – Sandor Ellix Katz i polskie wydanie Sztuki fermentacji!
Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso.
Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej.
Przeczytaj darmowy fragment książki