0 Produktów
0 Produktów Twój koszyk

Nie masz produktów w koszyku.

-15%

Sushi

29.99 zł

25.49 zł

Wysyłka w piątek, 24.09.2021. Zobacz czasy dostawy.

Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej.

Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi.

Omówiono w niej:

  • niezbędne narzędzia kuchenne,
  • podstawowe składniki sushi,
  • sposoby przygotowywania ryżu,
  • filetowanie i krojenie ryb,
  • przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw,
  • techniki rolowania sushi,
  • ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi.
  1. Napisz pierwszą recenzję

Napisz recenzję

  • Autorzy: Hori Masakazu, Takahashi Kazu
  • Wydawnictwo RM
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2021
  • Ilość stron: 80
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788381515054
  • Język: polski
  • Oryginalny tytuł: Fresh and tasty Sushi cookbook
  • Tłumacz: Koięcka Karolina
  • Nr wydania: 4
  • ISBN: 9788381515054
  • EAN: 9788381515054
  • Wymiary: 16.5x23.5x0.6 cm