Przedmioty zawodowe, szkoła zawodowa
-
-3%
Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia starannie surowce stosowane w gastronomii, kładzie przy tym duży nacisk na uwypuklone w nowej podstawie przyprawy oraz tłuszcze. Przedstawia zasady racjonalnego żywienia i główne techniki stosowane w trakcie...
-
-3%
W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji TG07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych. Autorka najpierw przedstawia...
-
-3%
Bogato ilustrowany podręcznik poświęcony instalacjom elektrycznym. Opisano w nim rodzaje przewodów elektrycznych (ich budowę, parametry, oznaczanie i sposoby łączenia), sprzęt i osprzęt w instalacjach elektrycznych (w tym m.in. łączniki, gniazda i wtyczki, wyłączniki, styczniki, bezpieczniki,...
-
-3%
Technik informatyk to nie tylko tytuł uzyskany po ukończeniu szkoły średniej, ale i zawód będący przepustką do kariery. Dzięki solidnej podstawie teoretycznej i bieżącym uaktualnieniom podręcznika uczniowie już jako absolwenci łatwo nawiążą współpracę z firmami informatycznymi, także tymi, które...
-
Outlet
-19%
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik robót wykończeniowych w budownictwie z zakresu kwalifikacji BD.21 (Organizacja, kontrola i sporządzanie kosztorysów robót budowlanych). Autor wyczerpująco opisał kwestie związane z zagospodarowaniem, zabezpieczeniem i oznakowaniem...
-
-3%
REA - Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego. HotelarstwoPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom VPodręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług recepcji) i T.12...
-
-3%
Z podręcznika dowiesz się, jakie są zasady wykonywania konstrukcji żelbetowych monolitycznych. Poznasz właściwości mieszanki betonowej i materiały stosowanew zbrojeniu: rodzaje prętów zbrojeniowych, siatek i szkieletów. Zdobędziesz także wiedzę niezbędną do trafnego doboru narzędzi i materiałów do...
-
Publikacja opracowana zgodnie z podstawą programową dla zawodu technik logistyk do kształcenia w zakresie kwalifikacji AU.22 (Obsługa magazynów) stanowi materiał przygotowujący do egzaminu zawodowego z tej kwalifikacji. Jest to kompendium wiedzy na temat organizacji gospodarki zapasami. Zawiera...
-
-3%
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu kwalifikacji HGT.03 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Autorzy zamieścili w podręczniku informacje dotyczące klasyfikacji obiektów i usług hotelarskich, systemów i sieci hotelarskich,...
-
-3%
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 2, po podstawówce, szkoła branżowa I stopnia - opis produktu:Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy...
-
-3%
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku szkolnego.
-
-3%
BHP to materiały edukacyjne zgodne z nową podstawą programową kształcenia w zawodach (efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów). Zgodnie z obowiązującymi przepisami (patrz też INFO DLA NAUCZYCIELI) materiały edukacyjne mogą być wykorzystywane w szkołach zamiast podręcznika lub jako jego...
-
Podręcznik do nauki zawodu technik eksploatacji portów i terminali zawiera treści z zakresu kwalifikacji AU.34 (Organizacja i prowadzenie prac związanych z przeładunkiem oraz magazynowaniem towarów). Prezentuje wiedzę na temat obsługi ładunków w portach i terminalach, omawia zagadnienia szczegółowe...
-
-3%
Podręcznik charakteryzuje zamówienia publiczne i związane z nimi przetargi. Omawia także przedmiarowanie robót budowlanych, tworzenie różnego typu kosztorysów. Wskazuje przydatne programy komputerowe i bazy danych. Przedstawia szczegółowo sposoby korzystania z katalogów nakładów rzeczowych i...
-
-3%
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik robót wykończeniowych w budownictwie z zakresu kwalifikacji BD.21 (Organizacja, kontrola i sporządzanie kosztorysów robót budowlanych). Autor wyczerpująco opisał kwestie związane z zagospodarowaniem, zabezpieczeniem i oznakowaniem...
-
-3%
Podręcznik Elektryczne i elektroniczne wyposażenie pojazdów samochodowych jest dopuszczony do użytku szkolnego na poziomie technikum, przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik pojazdów samochodowych. Podręcznik zawiera treści nauczania w zakresie części kwalifikacji M.12. Diagnozowanie oraz...
-
-3%
W roku szkolnym 2019/2020 podręcznik ten może być wykorzystywany do kształcenia: we wszystkich zawodach w klasach I–IV techników oraz w klasach I–III szkół branżowych I stopnia (dla absolwentów gimnazjów), w których realizowane są obowiązkowe zajęcia z zakresu podejmowania i prowadzenia...
-
-3%
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie: Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
-
-3%
Podręcznik do nauki zawodów przyszłości, jakimi są technik logistyk i technik spedytor. Te profesje cieszą się obecnie dużym zainteresowaniem, stwarzają bowiem wiele możliwości zatrudnienia i perspektyw rozwoju zawodowego. Publikacja łączy wiedzę z różnych obszarów: opisuje środki i infrastrukturę...
-
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik bezpieczeństwa i higieny pracy realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji Z.13 (Doskonalenie ergonomicznych warunków pracy). W publikacji zawarto treści dotyczące skutków zdrowotnych ograniczonej aktywności fizycznej pracownika, roli narządów...
-
W podręczniku zawarto ogólne zagadnienia organizacyjne z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy oraz przepisów i zasad bhp, jak również wiadomości praktyczne dotyczące zagrożeń występujących w środowisku pracy, prawidłowej organizacji stanowiska pracy, zasad bezpieczeństwa podczas wykonywania...
-
-3%
Książka jest obszernym, bogato ilustrowanym podręcznikiem do nauki rysunkowego przedstawiania części maszyn oraz gotowych wyrobów przemysłu maszynowego. Początkowe rozdziały poświęcono geometrycznym zasadom odwzorowywania na płaszczyźnie obiektów płaskich i przestrzennych. W dalszej części...
-
-17%
Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum. Przedstawia podstawowe funkcje programów Office. Uczy technik pisania bezwzrokowego. Szczegółowo omawia program CHART i jego zastosowanie w hotelarstwie. Przystępnie opisuje podstawowe procedury stosowane w programie CHART...
-
-3%
W podręczniku omówiono różne rodzaje tapet i zaprezentowano wiedzę dotyczącą przygotowywania podłoży pod tapety, wykonania robót tapeciarskich i zdobienia tapet różnymi technikami, a także rozpoznawania rodzajów uszkodzeń i metod ich naprawy. Opisano również, jak należy oceniać jakość wykonania...
-
-3%
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej; predyspozycji i umiejętności niezbędnych do wykonywaniu zawodu kelnera; czynności...
-
Outlet
-45%
Spawanie gazowe i cięcie tlenowe jest nowoczesnym podręcznikiem adresowanym do spawaczy i personelu nadzorującego prace spawalnicze oraz innych osób, zajmujących się spawalnictwem i podnoszących swoje kwalifikacje w różnych formach kształcenia ustawicznego. Podręcznik składa się z 12 rozdziałów...
-
-3%
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. XI. Obsługa klientów w branży gastronomicznej to podręcznik przeznaczony dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych 343404 w zakresie kwalifikacji: T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych oraz T.6....
-
-3%
Tom II materiałów edukacyjnych do kwalifikacji AU.30 (A.27)*. Organizacja i prowadzenie kampanii reklamowej dla technika organizacji reklamy omawia projektowanie reklamy wizualnej: zagadnienia związane z kompozycją obrazu, liternictwem, materiałami i technikami graficznymi i poligraficznymi,...