Kuchnia, przepisy › Potrawy z warzyw i owoców
-
-25%
Wegańskie gofry, koktajl Shreka, trójkolorowy humus, torcik bounty, mrożona kawa bananowa - na co macie ochotę? Oto książka pełna pomysłów na atrakcyjne roślinne dania oparte na warzywach, owocach, zbożach, kaszach, orzechach i pestkach. Są tu pyszne i kolorowe śniadania, przegryzki do pracy i...
-
-18%
Smakuj zdrowie każdego dnia! Z dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej: - odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw, - odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu, - poprawisz wygląd swojej skóry, - zwalczysz poczucie zmęczenia, - ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność. Jedzenie, które...
-
-10%
Czy posiłki jedzone codziennie w pracy, na uczelni, w szkole mogą być pełnowartościowe, oryginalne i smakować bajecznie? Mogą! Zacznij dzień od pożywnego, nasyconego kolorem kurkumy omletu z ciecierzycy, gdy tracisz siły sięgnij po cukiniowe bolognese, na podwieczorek wypij egzotyczny koktajl i...
-
-18%
Czego tu nie ma! Zdrowy ketchup, pizza z cukinią, twarożek z migdałów ze szczypiorkiem, pasta czekoladowa z batatów i daktyli, barszcz z soczewicą i pieczonymi ziemniakami, sushi. Oraz pyszne desery, jak choćby lody bazyliowe z awokado. A wszystko z warzyw i owoców – ponieważ to one chronią nas...
-
-38%
Joanna Jakubiuk, pedagog z wykształcenia, gotować zaczęła z miłości, zmieniła to w pasję i sposób na życie. Uważa, że lokalne produkty z rodzinnego Podlasia nie ustępują najlepszym smakom świata. W swojej książce chce zmierzyć się z najbardziej niedocenianym warzywem – ziemniakiem. Jeżeli ktoś może...
-
-2%
Znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów na lubiane i łatwe do przygotowania koktajle, smoothies, soki ze smacznych i zdrowych owoców i warzyw.
-
Outlet
-50%
Dlaczego warto spożywać białka roślinne? Z tej książki dowiesz się, co jest najlepsze dla Ciebie, dla Twojego zdrowia i dla Twojego smaku! Jak przyrządzić rośliny strączkowe, żeby wydobyć z nich jak najwięcej zawartego bogactwa – białka, którym są wypełnione? Jakie są korzyści z ich spożywania? Jak...
-
Outlet
-50%
Dobrze i z pomysłem przyrządzone sałatki oraz surówki doskonale sprawdzają się jako dodatek do dań głównych, ale również jako samodzielne dania i przystawki. Są źródłem cennych witamin oraz minerałów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu i mają wysoką wartość odżywczą....
-
Outlet
-38%
Magdalena Pieńkos, autorka bloga Niebieski Migdał #KuchniaRoślinna, prezentuje przepisy na ponad 200 potraw przygotowanych zgodnie z zasadami diety wegańskiej, czyli bazującej na produktach roślinnych, z wyłączeniem mięsa, mleka, serów i jaj. Inspirujące i proste pomysły na śniadania, obiady,...
-
Outlet
-50%
Przez lata karmiliśmy się przetworzonym, szybkim i nieskomplikowanym w obsłudze jedzeniem. Zapracowani, zabiegani, zestresowani - wrzucaliśmy na talerz to, co było najbliżej. Wiemy już, że tak nie musi być. Pragniemy przejąć kontrolę nad tym, co jemy, szukamy zdrowych produktów, lokalnych...
-
Outlet
-50%
Wiesz, że z ogórka można zrobić lody, a z arbuza wytrawny chłodnik? Próbowałeś mizerii z rzodkiewką albo szarlotki z dynią? Jeśli brakuje ci pomysłu na cukinię, a ilość odmian dyń przyprawia cię o zawrót głowy - koniecznie zajrzyj do środka. Pysznych warzyw na talerzu nigdy dość! Dominika Wójciak,...
-
Outlet
-24%
Nie trzeba nikogo przekonywać, że dieta oparta na produktach roślinnych wpływa dodatnio na nasze zdrowie i samopoczucie. Nierzadko jednak pojawiają się obawy dotyczące trudności wykonania wegańskich potraw – książka "Zielona kuchnia jednogarnkowa" jest odpowiedzią na te wątpliwości. Dania...
-
-22%
Nie trzeba nikogo przekonywać, że dieta oparta na produktach roślinnych wpływa dodatnio na nasze zdrowie i samopoczucie. Nierzadko jednak pojawiają się obawy dotyczące trudności wykonania wegańskich potraw – książka "Zielona kuchnia jednogarnkowa" jest odpowiedzią na te wątpliwości. Dania...
-
-15%
Rewolucyjna teoria, która rzuca nowe światło na zagrożenia ukryte w pozornie zdrowych produktach roślinnych Wszyscy dobrze wiedzą, że warzywa i owoce to samo zdrowie. Wszyscy też słyszeli o glutenie – białku znajdującym się w pszenicy, które jest przyczyną poważnych dolegliwości z celiakią na...
-
Outlet
-28%
Dziś już mało kogo trzeba przekonywać o walorach kuchni wegańskiej. Odpowiednio zbilansowana, oparta wyłącznie na produktach roślinnych przynosi szereg korzyści zdrowotnych. Dodatkowo wydobywa doskonałe smaki często z produktów dobrze znanych i pokazuje, jak w prosty sposób przyrządzić potrawy...
-
-22%
Dziś już mało kogo trzeba przekonywać o walorach kuchni wegańskiej. Odpowiednio zbilansowana, oparta wyłącznie na produktach roślinnych przynosi szereg korzyści zdrowotnych. Dodatkowo wydobywa doskonałe smaki często z produktów dobrze znanych i pokazuje, jak w prosty sposób przyrządzić potrawy...
-
Outlet
-50%
Ilość stron: 176 / Okładka: Miękka / Format: 19x23cm / Rok wyd: 2019Dania na patyku oraz wiosenne witaminy na każdy dzień. – O, to tak można? …a nawet trzeba: są tu nieoczywiste receptury obok przepisów tradycyjnych! – Aż tyle możliwości? …i mnóstwo radości z odkrywania dziesiątków nowych smaków!
-
Outlet
-45%
Na truskawki czekamy każdej wiosny z niezmiennym utęsknieniem. Nic w tym dziwnego, gdyż te nasze, krajowe są przepyszne, bo nadal uprawia się je tradycyjnie, w gruncie. Do tego truskawki mają mnóstwo walorów odżywczych, m.in. stanowią źródło witamin i mikroelementów, wspomagają odchudzanie oraz...
-
-11%
Warzywa strączkowe coraz częściej goszczą na naszych stołach. Fasola, groch, soczewica, ciecierzyca i bób to wspaniałe nasiona, z których można wyczarować wiele potraw. Warto poznać ich odmiany i dowiedzieć się, do czego można je wykorzystać. Polecamy przepisy na rozmaite potrawy ze strączków:...
-
Outlet
-50%
Z warzyw można zrobić wszystko - właśnie tak! I mamy na to 100 dowodów w postaci sprawdzonych przepisów na znakomite dania główne, ciasta, desery, przetwory i inne specjały. Zgodnie z najnowszymi trendami dietetycznymi to warzywa powinny zajmować najważniejsze miejsce w naszym menu, gdyż są pełne...
-
-18%
Cytryna już w czasach starożytnych była uznawana za uniwersalny środek leczniczy, pomocny w wielu schorzeniach. Dzisiaj jest wykorzystywana w wielu przepisach i jako przyprawa do niezliczonej liczby dań, a także jako cenny składnik naturalnych preparatów stosowanych w kosmetologii i aromaterapii. W...
-
Outlet
-50%
W trzeciej swojej książce autorka "Zieleniny na talerzu" i "Zieleniny bez glutenu" udowadnia, że rezygnując z mięsa można ucztować nie tylko smacznie, ale także zdrowo! W czterech rozdziałach ułożonych według pór roku przedstawia propozycje gotowych zestawów dań na różne przyjęcia od pikników,...
-
Outlet
-27%
Warzywa strączkowe coraz częściej goszczą na naszych stołach. Fasola, groch, soczewica, ciecierzyca i bób to wspaniałe nasiona, z których można wyczarować wiele potraw. Warto poznać ich odmiany i dowiedzieć się, do czego można je wykorzystać. Polecamy przepisy na rozmaite potrawy ze strączków:...
-
Outlet
-50%
Mieszkańcy wysp Pacyfiku uważają go za lekarstwo na wszelkie choroby. W Indiach jest symbolem płodności, obdarowuje się nim kobiety, które pragną posiadać potomka. Na Filipinach powstał nawet projekt przyjaznego dla środowiska samochodu napędzanego paliwem z tego niezwykłego owocu! Kokos i produkty...
-
-18%
Pyszne przepisy dla warzywnych niejadków. Niewiele osób wynosi z domu rodzinnego prawidłowe nawyki żywieniowe, gdzie podstawę naszej piramidy pokarmowej stanowią warzywa i owoce. Często traktujemy je jako niesmaczny dodatek do dań na widok którego wiele osób, a zwłaszcza dzieci, ma „alergię”....
-
-19%
Rośliny nas nie lubią! Jeśli żyłeś w przekonaniu, że jest inaczej, to pora otworzyć oczy. Aby zapewnić sobie przeżycie mają do dyspozycji bogaty arsenał broni biologicznych. Wśród nich jedną z najgroźniejszych są lektyny, toksyczne białka, które chronią je przed drapieżnikami. Dzięki tej książce...
-
Outlet
-50%
Czego tu nie ma! Zdrowy ketchup, pizza z cukinią, twarożek z migdałów ze szczypiorkiem, pasta czekoladowa z batatów i daktyli, barszcz z soczewicą i pieczonymi ziemniakami, sushi. Oraz pyszne desery, jak choćby lody bazyliowe z awokado. A wszystko z warzyw i owoców – ponieważ to one chronią nas...
-
-3%
Jabłka przyciągają wzrok atrakcyjnym kształtem, barwą i zapachem. Delektujemy się ich jędrnością, kruchością, soczystością, smakiem i aromatem. Dostarczają niezbędnych składników dla człowieka, takich jak: łatwo przyswajalnych cukrów (glukozy i fruktozy), kwasów organicznych, pektyn, błonnika, soli...
-
-6%
Wiesz, że z ogórka można zrobić lody, a z arbuza wytrawny chłodnik? Próbowałeś mizerii z rzodkiewką albo szarlotki z dynią? Jeśli brakuje ci pomysłu na cukinię, a ilość odmian dyń przyprawia cię o zawrót głowy - koniecznie zajrzyj do środka. Pysznych warzyw na talerzu nigdy dość! Dominika Wójciak,...
-
-25%
Mieszkańcy wysp Pacyfiku uważają go za lekarstwo na wszelkie choroby. W Indiach jest symbolem płodności, obdarowuje się nim kobiety, które pragną posiadać potomka. Na Filipinach powstał nawet projekt przyjaznego dla środowiska samochodu napędzanego paliwem z tego niezwykłego owocu! Kokos i produkty...