0 Produktów
0 Produktów Twój koszyk

Nie masz produktów w koszyku.

-25%

Pakiet: Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki; Jajko. Znakomite i nieskomplikowane przepisy z jajkiem w roli głównej

Nowość

69.99 zł

52.49 zł

Wysyłka w poniedziałek, 18.01.2021. Zobacz czasy dostawy.

Chleb. Techniki wypieku, przepisy, wskazówki

PRAWDZIWA BIBLIA CHLEBA - WhitePlate.com

Jest to najsłynniejsze dzieło Jeffreya Hamelmana – największego autorytetu piekarstwa. Książka kanoniczna. Mistrz zdradza w niej sekrety wypieku doskonałego pieczywa, dzieląc się z pasją swoją wiedzą i doświadczeniem. Wszyscy zainteresowani tematem znajdą tu najlepsze, sprawdzone przepisy oraz wskazówki z pierwszej ręki.

Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.

Obecne nowe wydanie zostało wzbogacone o informacje uwzględniające polskie realia, a także uwagi czytelników zebrane przez pięć lat, które minęły od pierwszego polskiego wydania.

Ta książka to prawdziwa biblia chleba. Jedyna, jakiej potrzebujesz, żeby nauczyć się piec idealne bochenki, zaplatać puszyste chałki, prowadzić zakwas. Odpowiada na wszystkie pytania początkującego, a także bardziej zaawansowanego domowego piekarza. Autor odkrywa przed nami tajniki pracy w piekarni i gromadzone przez lata receptury. To jedna z moich ukochanych książek, bez których nie wyobrażam sobie kulinarnej biblioteki.

Eliza Mórawska-Kmita, WhitePlate.com


Jajko. Znakomite i nieskomplikowane przepisy z jajkiem w roli głównej

Jajko jakie jest, każdy widzi. Jak smakuje – no właśnie, to wcale nie musi być oczywiste! Sposobów na jego podanie jest całe mnóstwo. Można próbować nietuzinkowo: na miękko z karmelem, w jajecznicy z kardamonem, z macą na słodko. Można też tradycyjnie: przygotować własny majonez, sos zabaione czy mousse au chocolat. Można, z duchem czasu, ukisić. Serio można? Tak! Jajko to podstawa w kuchni. Bez niego nie ma gęstych sosów i puszystych biszkoptów. Idealne na śniadanie, obiad, podwieczorek – można je jeść cały czas nie zważając na porę dnia, czy roku.

Jajko to książka stworzona w hołdzie najstarszemu składnikowi świata. Napisana przez Kasię i Zosię Pilitowskie, mamę i córkę, właścicielki baru śniadaniowego, które doskonale wiedzą, jak wykluwają się najpyszniejsze przepisy. Inspirujące przepisy przeplatają się z opowieściami Kasi i Zosi Pilitowskich i ich krakowskich przyjaciół – kucharzy i artystów, którzy dzielą się wspomnieniami z dzieciństwa i sekretnymi recepturami na najlepsze jajka na świecie. Jak się bowiem okazuje, każdy ma swój ulubiony smak. A jaki jest twój?

  1. Napisz pierwszą recenzję

Napisz recenzję

  • Wydawnictwo Buchmann
  • Format: 19 x 24 cm
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788328086944
  • ISBN: 9788328086944
  • EAN: 9788328086944
  • Wymiary: 24 x 19 cm