0 Produktów
0 Produktów Twój koszyk

Nie masz produktów w koszyku.

-20%

Kuchniokracja. Deserownik

49.90 zł

39.92 zł

Wysyłka we wtorek, 17.12.2019. Zobacz czasy dostawy.

"Tytuł jest nieprzypadkowy, deserownikiem nazywano bowiem mebel służący do wystawiania deserów oraz innych wypieków. Ten ciekawy sprzęt zainspirował mnie
do stworzenia książki będącej zbiorem 75 przepisów na ciasta, desery i wytrawne wypieki, uzupełnionej 15 felietonami przybliżającymi historię i pochodzenie różnych potraw oraz produktów.

Znajdziecie tu receptury na klasyczne łakocie w nowoczesnej odsłonie, specjały inspirowane kuchnią azjatycką oraz wytrawne dania idealne zarówno na codzienny obiad, jak i spotkanie z przyjaciółmi. Jednak nie tylko świetne składniki i dobra technika wpływają na smak podawanego jedzenia. Miłość, przyjaźń, oddanie – to one sprawiają, że desery smakują wyjątkowo i pozostają w naszej pamięci na długo..."

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

 

Magdalena Tomaszewska-Bolałek – badaczka kultury kulinarnej, kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS, kulturoznawca i autorka nagradzanych książek (m.in.: "Japońskie słodycze" i "Tradycje kulinarne Korei” oraz "Tradycje kulinarne Finlandii"). Zajmuje się badaniami nad historią jedzenia, antropologią jedzenia, neurogastronomią, prognozowaniem trendów, dyplomacją oraz turystyką kulinarną. Od lat popularyzuje kulturę żywieniową poprzez spotkania, wykłady oraz warsztaty kulinarne. Prowadzi blog Kuchniokracja. Przepisy w książce były konsultowane z Adrianną Jaworską – cukiernikiem, absolwentką Le Cordon Bleu.

  1. Napisz pierwszą recenzję

Napisz recenzję

  • Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
  • Wydawnictwo Publicat
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2019
  • Ilość stron: 208
  • Format: 165x240 mm
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788327125453
  • Język: polski
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788327125453
  • EAN: 9788327125453
  • Wymiary: 17.0x25.0x2 cm