0 Produktów
0 Produktów Twój koszyk

Nie masz produktów w koszyku.

Technika, rolnictwo, mechanika › Przetwórstwo spożywcze

   

  • Biotechnologia żywności

    Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych. Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia. W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono...
    69.00 zł
     Do koszyka
    Wysyłka we wtorek, 14.12.2021
     Do koszyka
    Wysyłka we wtorek, 14.12.2021
  • Opłaty i inne należności ustalane lub pobierane..
    -15%

    Opłaty i inne należności ustalane lub pobierane..

    W książce przybliżono nieomawiane dotychczas w doktrynie opłaty i inne należności ustalane lub pobierane przez organy urzędowej kontroli żywności.    W publikacji przedstawiono m.in.: pojęcia i zagadnienia dotyczące urzędowej kontroli żywności, zasady ustalania lub pobierania opłat i innych...

    119.00 zł

    101.15 zł
     Do koszyka
    Wysyłka we wtorek, 14.12.2021
     Do koszyka
    Wysyłka we wtorek, 14.12.2021
  • Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.2 eMPi2 WZ
    -3%

    Techn. gastron. z towar. w pytaniach cz.2 eMPi2 WZ

    Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych i dań...

    15.00 zł

    14.55 zł
     Do koszyka
    Wysyłka w piątek, 10.12.2021
     Do koszyka
    Wysyłka w piątek, 10.12.2021
  • 50 produktów spożywczych które zmieniły bieg historii
    -8%

    50 produktów spożywczych które zmieniły bieg historii

    Żywność pełni wyjątkowo ważną rolę w naszym życiu. Jedzenie jest dla wszystkich z nas koniecznością, dla wielu przyjemnością, a dla nielicznych, obsesją. W swojej historii ludzkość stworzyła mnóstwo potraw, które zdobią nasze stoły, ale jeśli prawdą jest, że jesteśmy tym, co jemy, to równie...

    55.00 zł

    50.60 zł
     Do koszyka
    Wysyłka w piątek, 10.12.2021
     Do koszyka
    Wysyłka w piątek, 10.12.2021
  • Repetytorium i testy egz. Kwal. TG.07/HGT.02
    -3%

    Repetytorium i testy egz. Kwal. TG.07/HGT.02

    Repetytorium to kompendium wiedzy z kwalifikacji TG.07 i HGT.02. Krótko prezentuje najważniejsze informacje, w czytelny sposób przypomina istotne cechy surowców gastronomicznych, zwięźle opisuje technologie sporządzania potraw i napojów oraz zasady obowiązujące kucharza w pracy. Na początku każdego...

    55.30 zł

    53.69 zł
     Do koszyka
    Wysyłka w piątek, 10.12.2021
     Do koszyka
    Wysyłka w piątek, 10.12.2021
  • Zakwas. Technologia w piekarni

    Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu - zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej - oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w...
    99.00 zł
     Do koszyka
    Wysyłka we wtorek, 14.12.2021
     Do koszyka
    Wysyłka we wtorek, 14.12.2021
  • Urzędowa kontrola żywności. Teoria i praktyka

    Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego. Autorzy poruszają kwestie: systemu urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów prawa...
    31.00 zł
     Do koszyka
    Wysyłka we wtorek, 14.12.2021
     Do koszyka
    Wysyłka we wtorek, 14.12.2021
  • Czyste mięso. Jak hodowla mięsa bez zwierząt zrewolucjonizuje Twój obiad i cały świat
    Outlet -50%

    Czyste mięso. Jak hodowla mięsa bez zwierząt zrewolucjonizuje Twój obiad i cały świat

    Nadchodzi kolejna rewolucja naukowa, a historia dzieje się na naszych oczach: odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji. Ziemia ledwo dyszy. Wzrost zaludnienia i popytu na mięso, jaja, nabiał i skórę sprawia, że przemysłowa hodowla miliardów...

    34.90 zł

    17.45 zł
     Do koszyka
    Wysyłka w czwartek, 16.12.2021
     Do koszyka
    Wysyłka w czwartek, 16.12.2021
  • Bezpieczeństwo i jakość żywności

    Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problemów rozwoju gospodarki światowej. Globalizacja ukształtowała...
    69.00 zł
     Do koszyka
    Wysyłka we wtorek, 14.12.2021
     Do koszyka
    Wysyłka we wtorek, 14.12.2021
  • Wybrane aspekty zdrowego odżywiania

    Na temat prawidłowego odżywiania istnieje sporo opracowań naukowych i popularnonaukowych, jednakże w tej dziedzinie funkcjonuje wiele błędnych stereotypów myślowych dotyczących związku odżywiania z powstawaniem różnych chorób i ze starzeniem, które nie znajdują potwierdzenia w wynikach badań....
    37.80 zł
     Do koszyka
    Wysyłka we wtorek, 14.12.2021
     Do koszyka
    Wysyłka we wtorek, 14.12.2021
  • Technologia przetwórstwa mięsa

    Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze...
    69.00 zł
     Do koszyka
    Wysyłka we wtorek, 14.12.2021
     Do koszyka
    Wysyłka we wtorek, 14.12.2021
  • Żywienie człowieka Słownik terminologiczny

    Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę...
    39.00 zł
     Do koszyka
    Wysyłka we wtorek, 14.12.2021
     Do koszyka
    Wysyłka we wtorek, 14.12.2021
  • Historia kuchni
    -13%

    Historia kuchni

    Reay Tannahill (1929-2007), szkocka pisarka znana u nas z bestsellerowej Historii seksu, zapoczątkowała Historią kuchni badania nad światowymi kulinariami, stanowiące już dziś pełnoprawną dyscyplinę akademicką. Trywialna formuła człowiek jest tym, co je nabrała nowego sensu. Okazało się, że żywność...

    68.00 zł

    59.16 zł
     Do koszyka
    Wysyłka w piątek, 10.12.2021
     Do koszyka
    Wysyłka w piątek, 10.12.2021
  • Zasady żywienia podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych szkoły ponadgimnazjalne część 1 165920
    -6%

    Zasady żywienia podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych szkoły ponadgimnazjalne część 1 165920

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych produktów spożywczych,...

    49.36 zł

    46.52 zł
     Do koszyka
    Wysyłka w piątek, 10.12.2021
     Do koszyka
    Wysyłka w piątek, 10.12.2021
  • Źródła konkurencyjności polskiego sektora....
    -3%

    Źródła konkurencyjności polskiego sektora....

    Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji ujmujących problem źródeł konkurencyjności w odniesieniu do...

    33.60 zł

    32.59 zł
    Chwilowo niedostępny
    Chwilowo niedostępny