0 Produktów
0 Produktów Twój koszyk

Nie masz produktów w koszyku.

-18%

Domowe wędzenie żywności

Nowość

34.99 zł

28.69 zł

Wysyłka w poniedziałek, 20.09.2021. Zobacz czasy dostawy.

Domowa produkcja żywności, w tym wędzenie, od lat staje się coraz bardziej popularna.

I choć sklepowe półki uginają się od setek wyrobów, to smak domowej szynki jest ciągle nie do pobicia. Czy trudno ją zrobić? Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów i wielu innych pyszności.

Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli. W książce podano przepisy na wspaniałe i zdrowe przysmaki. Wyjaśniono, jak zbudować przydomową wędzarnię. Opisano także różnice między wędzeniem na zimno i gorąco oraz omówiono kwestie związane z doborem drewna do wędzenia. Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!

  1. Napisz pierwszą recenzję

Napisz recenzję

  • Autor: Warren R. Anderson
  • Wydawnictwo RM
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2021
  • Ilość stron: 256
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788381515061
  • Język: polski
  • Nr wydania: 6
  • ISBN: 9788381515061
  • EAN: 9788381515061
  • Wymiary: 16x22.5 cm